RECIPE #1


  
  


Hej sötnosar!

Eftersom det är så många av er som undrar vad jag äter så tänkte jag börja med att någon gång i veckan ge förslag på lunch och middags recept, så ni kan få lite tips på bra måltider. Det jag först vill nämna är att jag inte väger eller räknar någonting. Jag äter de jag tycker är gott och försöker äta det i lagom mängder med variation för att få i mig av både protein, fett och kolhydrater. Först ut är:

Soja-marinerad kyckling med rotfrukter och getost i ugn

Ingredienser, 1 person:

  • 3 msk Soja kikkoman
  • 1 pressad Vitlöksklyfta
  • Cayennepeppar
  • Örtsalt
  • 1 Kycklingfilé
  • 1/2 Palsternacka
  • 1 Sötpotatis
  • 2 Rödbetor
  • 1/2 Getost
  • Pinjenötter
  • Kokosolja
  • Flingsalt
  • Findus – Örtkryddor Provencal

Gör såhär:

Blanda ihop de första fyra ingredienserna och stoppa ner kycklingen i denna. Låt kycklingen marineras i minst 15 minuter så att den hinner dra åt sig marinaden.

Skiva rotfrukterna i skivor, lägg ut på en plåt och krydda med flingsalt och örtkryddor provencal. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter (beroende på hur tunna/tjocka skivorna är).

Stek upp kycklingen i kokosolja tills den är färdig.

Smula över getosten och pinjenötter på rotfrukterna och sätt in i ugnen igen på ytterligare 5 – 7 minuter.

KLART!

Både super enkelt och super gott enligt mig. Smaklig spis!

——

 

Hi babes!

Because there are so many of you who are wondering what I eat, I thought a good idea to be sharing lunch and dinner recipes, so you can get some tips on good meals. The first I will mention is that I don’t consider or count anything. I eat food I think are good and try to eat it in moderate amounts of variety to make me both protein, fat and carbohydrates. First recipe up is:

Soy Marinated Chicken with root vegetables and goat cheese in the oven

Ingredients, 1 person:

  • 3 tablespoons Kikkoman Soy
  • 1 pressed Garlic
  • Cayenne pepper
  • Herbal salt
  • 1 Chicken fillet
  • 1/2 Parsnip
  • 1 Sweet potatoes
  • 2 Beetroot
  • 1/2 Goat cheese
  • Pine nuts
  • Coconut Oil
  • Salt flakes
  • Findus – Herbs Provencal

Do like this:
Mix together the first four ingredients and put the chicken in it. Let the chicken marinate at least 15 minutes to allow it to tighten the marinade.

Slice the vegetables into slices, place them on a plate and season with sea salt and herbs provencal. Place them in the oven at 225 degrees for about 25 minutes (depending on how thin/thick the slices are).

Fry the chicken in coconut oil until it’s finished.

Crumble the goat cheese and pine nuts on the vegetables and place in oven again for a further 5-7 minutes.

DONE! Enjoy your meal!

Love, L

Posted in F O O D.

Leave a Comment