CHILI STEAKS 


Måste dela med mig av denna goda middag jag åt idag, eller egentligen äter väldigt ofta för att den är så enkel att göra. Salladen kan vi ju skippa för de ser ni ganska tydligt vad den innehåller så jag tänkte dela  hur jag tillagar mina biffar:

Jag använder nötfärs på 5-12% fett. Jag börjar med att tillsätta ett ägg och kryddar sedan köttet med örtsalt, cayennepeppar, svartpeppar, färsk persilja och färsk chili som jag hackat i småbitar. Blanda och smaka av och tillsätt mer av någonting ni tycker saknas. Jag gillar ju stark mat så jag föredrar extra cayenne och chili, men som sagt det är en smaksak. Forma biffarna efter valfri storlek. Värm upp stekpannan med en tesked “coconut oil” i. Jag använder coconut oil från Women’s Best och tycker den ger en god smak på de jag tillagar. Låt biffarna få en fin stekyta och ställ sedan in dem i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter beroende på hur välstekta ni vill ha dem. Klara!

De som jag “missat” på bilden är faktiskt den där lilla klick chili bearnaisesåsen som min sambo råkade ha i kylskåpet. Ooops! Annars brukar jag göra en kallsås på turkisk yoghurt 3,5% som jag pressar vitlök och tillsätter lite örter i. Funkar bra till de flesta rätter faktiskt! Men ibland får man fuska ;)

Hoppas ni gillar rätten lika mycket som jag gör babes! Love, L

Posted in F O O D, T R A I N I N G.

One Comment

  1. Nydelige bilder!! Hva filter bruker du på vsco for p få de så lyse og gråtonet? Har prøvd med A5 men det blir ikke det samme:(

Leave a Comment