PULLED TURKEY


Kvällens maträtt är både väldigt god och enkel att tillaga. Det enda som egentligen tar tid är när kalkonen ska tillagas i ugnen. Kalkonen köper jag vakuumförpackat, tror att märket heter Tulip. Sen ska detta bara hällas över i en ugnsform och in i ugnen i 40 minuter på ca 180 grader.

Till detta gjorde jag en sallad som innehöll Mix sallad, salladslök, mango, färsk hackad chili, avokado och cocktail tomater. På detta pressade jag sedan en halv lime. Dressingen är gjord på grekisk yoghurt 10% med 2 pressade vitlöksklyftor och smaksatt med salt, peppar och lite cayenne peppar.

Vill man så kan man även lyxa till rätter ytterligare och äta detta som tacos, alltså då med tortilla bröd till. Då tillkommer det ju såklart ett antal kalorier till men har man precis tränat innan så är detta ett perfekt tillägg! Ett tips är Ica’s ChiaTortilla.

Love, L

 

Posted in F O O D.

Leave a Comment