GOOD AND HEALHY RECIPE


Den här rätten blev vi bjudna på hos våra vänner i helgen och blev så förtjusta att vi vart tvungna att tillaga den redan i början av denna vecka igen. Så himla enkel och fräsch!

Ingredienser:

 • Nötfärs 5%
 • Ingefära
 • Chili
 • Vitlök
 • Persilja
 • Romansallad
 • Hot Peppar Sauce (Santa Maria)
 • Lime
 • Cashewnötter (rostade och lättsaltade)
 • Salt & Peppar
 • Vattenmelon

Gör såhär: Hacka en lagom stor bit ingefära, 1 chilifrukt och pressa 1 stor klyfta vitlök. Fräs upp de i stekpannan med en klick kokosolja i . När de fått en gyllene färg, ta av de från stekpannan och lägg på nötfärsen istället och krydda med salt, peppar, hackad persilja och pressa i ytterligare en vitlöksklyfta. Stek köttet tills de fått fin färg och lägg sedan i ingefära, chili och vitlök igen och låt de få stå på låg värme i 10 minuter så att smakerna hinner sätta sig ordentligt. Servera köttet tillsammans med romansallad, cashewnötter, pressad lime och hackad persilja. Toppa med hot peppar sauce. Enklare än så blir de inte. Dessutom hade vi skivat en halv vattenmelon till för att de är så himla gott att äta något sött mellan tuggorna.

Näringsvärdet för 1 person:

Kcal: 414,  Fett: 20g, Kolhydrater: 26g, Protein: 31g

_____________________________________________

Smaklig spis!

Love, L

 

 

Posted in F O O D.

Leave a Comment