”BRA ATT HA – LISTA” INNAN BEBIS ANKOMST


Hade en liten omröstning på Instagram om ni ville att jag skulle dela med mig av en liten lista jag har gått efter på artiklar från apoteket som är bra att ha innan lillkillen är här, och de var många utav er som svarade ja. Har inte införskaffat allt jag tänkt än och de är säkert saker som jag kommer märka att jag saknar eller saker som jag inte alls behöver. Är de någonting som ni känner att ni inte hade kunnat vara utan er första tid som förälder så kan ni väl skriva de i kommentarsfältet :) Vore verkligen så himla uppskattat!!

Om jag börjar uppifrån så har vi än så länge köpt följande:

 • Hair & Body wash, Body oil och Body lotion – Sophie la Girafe
 • Blöjor stl 1 och 2  – Libero
 • Skyddande kräm för blöjområdet – Weleda
 • Amningsinlägg – MAM
 • Salva för irriterad hud – Bepanthen
 • Salva mot irriterade och såriga bröstvårtor – Purelan
 • Nässpray koksaltlösning – Renässans
 • Magdroppar – Semper
 • Nässug – NUK
 • Hårborste – Esska
 • Nagel kit – Esska
 • Pysventiler – Windi

 

Dessutom har vi följande kvar på att införskaffa:

 • Badtermometer
 • Febertermometer
 • Amningsnapp
 • Värktabletter
 • Våtservetter/tvättlappar

 

Som sagt har ni fler “bra att ha” saker från apoteket så skriv dem gärna nedan :) Tänkte även göra en liknande lista på andra saker som vi köpt inför bebis ankomst. Är detta något som skulle vara av intresse?

Love, L

 

 

Posted in P R E G N A N T.

3 Comments

 1. Jag skulle tipsa dig om att kolla på darlingeco, laplandecostore eller jordklok på bebisgrejer. De är eko och har inga konstiga ingreidienser. På apoteketet finns mkt som inte alls är bra t ex med sulfater å silikoner.Lotion och schampoo behövs inte till bebis. Använder enbart fast tvål som är parfymfri och jojobaolja vid tvätt. Ett annat tips är kemikalieklok på instagram hon har egna recept på bebissaker. Oftast köper man för mkt av allt!

 2. Fick själv en bebis för 7,5 v sedan och lärde mig att bebisar endast ska bada med vatten och babyolja, alltså ingen tvål. Deras hår blir nämligen inte flottigt. :) På badtermometern visar den att vattnet ska vara typ 37 grader, men ha lite varmare, 38-39 grader, det tycker dom är mycket skönare! Värm gärna handduken (badacapen) innan ni tar upp bebisen, annars blir det sån kontrast. Ett annat tips är att köpa skumgummi-tvättlappar, mycket skonsamt för bebisen. Tvättbara amningsinlägg är verkligen att rekommendera, man läcker en hel del… Glöm inte babytopsen för rengöring av naveln!
  Såg även att du köpt Semper magdroppar, köp hem Minifom också, det kommer nog BVC rekommendera i första hand vid magknip (och magmassage, hjälper mycket).
  Sista tipset som inte är apotekrelaterat är att köpa småsmå handdukar, finns 10-pack på Ikea, det går åt med alla kräkningar).

  Blev en lång kommentar med lite tips och annan info.

  Önskar er all lycka!

  /Alex

Leave a Comment