GRAVID – VECKA 30-35

VECKA 35

VECKA 34

VECKA 33

VECKA 30


De var ett väldigt bra tag sedan jag uppdaterade er om mina gravidveckor och tänkte jag därför skulle göra en liten summering kring de senaste 5 veckorna. Förstår ni att jag idag är i vecka 36, alltså mindre än 4 veckor kvar till en fullgången graviditet och vi kan ha våran lilla grabb i vår famn. Jag hänger absolut inte med, men längtar gör vi! Har precis tvättat den sista maskinen tvätt av de minsta storlekarna i hans garderob och de har aldrig varit mysigare att tvätta! Kan göra en liten mini haul i bilder om ni vill se vart vi köpt de olika plaggen, kommentera isåfall nedan <3 Vet att där är stort intresse över Instagram men tänker de är lättare att skriva och lägga ut de här via bloggen.

Iallafall, veckorna har verkligen bara sprungit iväg och jag går nu på kontroller hos MVC varannan vecka för att mäta mage, lyssna på hans hjärta, ta blodtryck och blodprov, lämna urinprov och väga mig för att se så att allt utvecklas som de ska. Mina värden har sett väldigt bra ut sedan början av denna graviditet så besöken går väldigt snabbt och smidigt. Ni är många som frågar om min viktuppgång och eftersom jag är lite osäker på vad min startvikt var så är jag inte 100% säker men någonting mellan 8-11kg har jag ökat i vikt fram till vecka 35. Än så länge har jag klarat mig från att samla vätska i kroppen så svullna fötter och händer är inget jag fått uppleva än men de är som sagt några veckor kvar..

Bebis // Mage:

Sen sist jag skrev så har bebis ökat mer än 1kg i vikt och ligger just nu på 2500g (2,5kg) och är ca 47cm lång. Jag nämnde ju senast att han verkade vara en stor bebis men enligt mina senaste kontroller så har detta jämnat ut sig igen så vid 40 veckor så kommer han  väga någonstans runt 3500g. Antagligen har han haft en stor tillväxtfas i veckorna 25-29 som nu stannat av lite och därför har de jämnat ut sig. Men annars så är han nästintill en färdig bebis som endast kommer lägga på sig lite mer underhudsfett de veckorna som är kvar. Där finns även några utvecklings processer kvar men ingenting som egentligen krävs att utvecklas inuti magen. Så sjukt att han typ är färdigbakat nu och ligger och väntar på att få komma ut.

Hur jag mår:

Jag har ju redan nämnt i många inlägg att trycket mot högra revbenet har varit de besvär jag upplevt som värst och de har tyvärr eskalerat ännu mer. De som är positivt är att de inte går bak i ryggen längre. De känns bokstavligen som att någon filar på ett sår eller öm punkt och strör lite salt i de samtidigt. Den ända gången jag inte känner av de är när jag är uppe och går. Skulle haft någon form av ställning runt magen där jag kunde haft datorn på så att de gick att jobba och gå samtidigt, haha. Men jag är så tacksam att detta är de “ända” jag har som gravidbesvär förutom alla hormonpåslag, så jag vill egentligen inte beklaga mig. Men ni vill ju veta hur min upplevelse är så därför skriver jag exakt så som de är :)

Vi hörs igen nästa vecka med nya gravid-uppdateringar. Tänkte jag ska försöka köra de sista veckorna nu så jag inte missar någonting om han bestämmer sig för att titta ut tidigare :)

Love, L

Posted in P R E G N A N T.

One Comment

Leave a Comment