GRAVID – VECKA 36-37

Bilder från vecka 38 (37+0)


Då var de dags för en liten gravid-uppdatering igen då. Kändes verkligen som de var igår de var jag uppdaterade er sist. Kan kanske vara för att jag har uppdaterat med fler inlägg än vanligt den här månaden. Vill verkligen försöka fortsätta med detta!

Bebis // Mage:

Magen växer så de knakar och de börjar bli väldigt svårt att klä sig nu. Jag har ju haft “tur” att kunnat ha mina vanliga kläder fram tills nu, med vissa undantag som gravid leggings, byxor och bh:ar. Men nu är nästan alla överdelar för korta för att kunna nå runt magen och jackor går knappt att knäppa längre. Har helt enkelt bosatt mig i Philip’s kläder många av dagarna då jag dessutom prioriterar att bära bekväma kläder nuförtiden. Denna vecka är bebis ungefär 49cm och väger ca 3000g, så man brukar säga att i vecka 37 är bebis färdigbakad och kan komma när som helst. De känns så overkligt!

Hur jag mår:

Som sagt, bebis är färdig för ankomst och nu börjar jag känna av riktiga förvärkar under nätterna. Hitintills har jag mest sammandragningar under dagarna och skillnaden är att förvärkarna ger mer mensliknande symtom som molande långt ner i magen och rygg. De börjar därför också bli väldigt svårt att sova dessa dagar nu. Får liksom bära runt magen så fort jag ska vända mig och ofta vid en vändning kommer en sammadragning eller förvärk vilket trycker på blåsan och jag får därmed springa på toaletten innan jag kan somna om igen. Men tycker de är så fascinerande hur kroppen ställer in sig på den kommande mammarollen. Annars har jag fortsatt ont i mellangärdet och ut mot höger revben som jag tror att jag kommer ha tills han är ute. Alla värden ser bra ut så de är inte havandeskapsförgiftning vilket är så skönt att kunna utesluta. De är antagligen livmodern som ligger och nöter mot mina revben och så fort han rör sig så gör de såklart extra ont. Har även provat Novalucol om de var så att de var magmunnen som släppte ut magsyra, men jag tycker inte detta har hjälpt något alls tyvärr så tror fortfarande på de förstnämnda.

När de kommer till träning och graviditeten så är de inget jag nämner så mycket i bloggen som ni kanske har märkt. Men jag har valt att dela lite på de eftersom de är vad min Instagram är inriktat på till största del och därav tänker jag att de kan vara lite kul att läsa om någonting annat om mig här på bloggen. Men ni får gärna skriva om de skulle vara så att ni hade velat att jag delar med mig av träning här också. Vill bara inte att de ska bli för tjatigt att dela samma innehåll på två ställen?

 

Love, L

 

Posted in P R E G N A N T, T R A I N I N G.

Leave a Comment