FÖRBEREDER BB-VÄSKAN


Sådär, då har jag äntligen börjat förbereda bb-väskan med ungefär 2 veckor kvar till beräknad födsel. De saknas fortfarande en hel del på bilden eftersom de är sådant jag använder i dagsläget så jag tänker jag skriver ner listan jag gjort nedan så ser ni själva vad de är som saknas. Själv har jag hämtat tips och råd från både vänner och listor runt om på internet. Dock är de ju såklart individuellt vad man vill ha med och inte men de kan vara bra med tips på saker som man kanske inte skulle tänka på annars.

Här kommer varje fall min och bebis lista:

Necessär: Bio-olja, läppbalsam, intimtvätt, duschkräm, smink borttagning, smink (mascara och brynpenna), deo, torrschampo, tandborste, tandkräm, hårborste, snuddar.

Amning: Amningsnapp, amningsinlägg, purelan (bröstvårtssalva).

Plagg till mig: Amnings-bh, trosor, strumpor, pyjamasskjorta, mamma leggings, mjukisbyxor, lång kofta, amningslinne, innetofflor, flipp flopp (till dusch).

Bebis: blöjor, nappar, 2-3st byxor, 2-3st body’s, 2-3st pyjamas, teddyoverall, 2st strumpor, 2st mössor, filt, babynest, babyskydd.

Övrigt: Mjukt toalettpapper, bindor, kamera, mobilladdare, dator, Id-handling, blodgrupps-intyg.

Snacks: Kitkat chocklad, celsius, smörgåsrån med bredgott (FAVORIT), riskakor ost, knäcke bars, frukt, dryck.

Tror de här är vad vi kommer ha med oss + Philips saker. Vet att lillkillens antal plagg är högt räknat men kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska ha med mig och de tar ju inte så stor plats så jag tar hellre med lite extra då de med all säkerhet händer några olyckor under bb-vistelsen dessutom. Är de något annat ni kommer och tänka på så får ni GÄRNA kommentera <3

 

Love, L

Posted in P R E G N A N T.

9 Comments

 1. Väldigt mycket kläder ? Får man inte låna på ert BB? Iaf hos oss har vi nog alltid använt oss av BBs bebiskläder och bara haft med hemfärdskläder…

  • De får man kanske men vi vill gärna ta med hans egna saker! De är liksom inget som besvärar eller tar oss extra tid att packa ner ☺️

 2. Kan tipsa om ”Multi mam”, det är kompresser med aloe vera som vi rekommenderar på BB mot sår/blåsor ?

 3. Ta med dig en filt till dig själv och sambon ? det var något jag saknade då bb inte direkt har några sköna täcken, det är som ett lakan bara ?
  Lycka till kram ?

 4. Skulle säga som Olivia – Multi-Mam kompresser. Hade både det och purelan men upplevde att Multi-Mam hade snabbare effekt. (Värt att prova båda?)

  Frottélakan i bilen om vattnet går. Det går ju på ca 1/10, så räkna med att du blir en av dem…det gjorde inte jag och för mig gick vattnet som på film, och det hände inte bara en gång, utan kom i omgångar…??

  Är du mer nyfiken/intresserad om tips på packning och tankar kring ta med/inte ta med, kan du klicka på länken nedan som går till ett blogginlägg på min hemsida. Långt inlägg om packning för bil, mamma, partner & bebis. Men det kan säkert väcka ngn tanke även om din lista såg ut att ha med mkt bra grejer?

  http://www.onseason365.com/packlista-infor-forlossning/

  Stort lycka till inför förlossningen sen när det är dags! /Johanna

Leave a Comment